skip to Main Content

ADAS-systemen en voorruitcamera kalibratie? Heel belangrijk voor de veiligheid!

Tegenwoordig beschikken auto’s over steeds meer moderne technieken. Zo hebben veel auto’s allerlei rijhulpsystemen om het autorijden nog gemakkelijker te maken. Deze innovatieve hulpsystemen zijn er om de automobilist te ondersteunen tijdens het rijden. Rijhulpsystemen staan ook wel bekend als ADAS-systemen. Maar wat zijn dat eigenlijk? En waarom is het zo belangrijk om deze vakkundig te laten kalibreren? Onze vakmensen leggen het graag aan u uit.

Wat is ADAS?

ADAS is de afkorting van Advanced Driver Assistance Systems. Dat zijn de innovatieve hulpsystemen in auto’s. Deze hulpsystemen ondersteunen de automobilist tijdens het rijden. Steeds meer auto’s zijn voorzien van ADAS-systemen omdat deze systemen de kans op autoschade een stuk verlagen.

Voorbeelden van veel voorkomende ADAS-systemen

  • Parkeerhulpsystemen
  • Verkeerbordenherkenning
  • Dodehoekdetectie

Belang van ADAS-systemen kalibratie

Zoals eerder aangegeven zijn ADAS-systemen ontwikkeld om het automobilisten nog makkelijker te maken. De rijhulpsystemen bieden ondersteuning tijdens het rijden, maar helpen bijvoorbeeld ook bij het voorkomen van ongelukken en autoschade. Doordat veel automobilisten inmiddels gewend zijn aan de rijhulpsystemen, is het van belang dat deze systemen goed hun werk doen. Zo niet, dan kan dit voor zeer gevaarlijke situaties zorgen. Daarom is het essentieel om de ADAS-systemen vakkundig te laten stellen en kalibreren.

Mocht een ADAS-systeem niet meer goed werken, dan kan dit door verschillende oorzaken komen. Zo kunnen de camera’s geblokkeerd zijn door vuil, ijs of sneeuw. Hierdoor werkt het systeem namelijk niet optimaal. Is uw autoruit vervangen? Dan is het belangrijk om uw ADAS-systemen te laten controleren en eventueel opnieuw te kalibreren. Door de ruitvervangingen kunnen de waardes namelijk afwijken, waardoor de camera niet de juiste informatie kan registreren en weergeven.

Laat uw ADAS-systemen kalibreren bij ABS De Autoschadeherstellers

Beschikt uw auto over rijhulpsystemen? Dan moeten deze ook onderhouden worden. Wij hebben vakmensen in huis die zijn gespecialiseerd in het kalibreren van uw ADAS-systemen. Maakt u zich zorgen over de werking van uw ADAS-systemen of wilt u ze laten controleren? Maak dan direct een afspraak. Zo gaat u weer helemaal veilig de weg op.