skip to Main Content

APK: de meest gestelde vragen beantwoordt door onze vakmensen

Eens in de zoveel tijd moet elke auto eraan geloven: de APK. Als we het over APK hebben, zijn er altijd nog vragen die u als eigenaar van een auto kunt hebben. Is een APK-keuring verplicht? Waarom is het nodig? Wat zijn de kosten? Onze vakmensen weten er alles van en beantwoorden de meest gestelde vragen over APK.

“Wat is APK?”

De afkorting APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Tijdens de keuring beoordeelt een keurmeester van Bosch Car Service Nieuwkoop uw auto op verkeersveiligheid, milieu en registratie. De APK geeft een beeld van de technische staat van een auto op het moment van de keuring.

“Is een APK-keuring verplicht?”

Ja. In Europa is de APK een wettelijk verplichte keuring.

“Waarom moet ik mijn auto APK laten keuren?”

Bij de APK-keuring controleren we of uw auto aan de verkeersveiligheids- en milieueisen voldoet die in Europa gelden. De APK is slechts een momentopname. Ook als uw auto is goedgekeurd, blijft het belangrijk om regelmatig onderhoud aan uw auto te laten uitvoeren.

“Wat wordt er allemaal nagekeken tijdens de APK?”

Bij de APK controleren we uw auto op verkeersveiligheid. Daarbij letten we op de conditie van de remmen, wielophanging, schokbrekers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie. Daarnaast checken we of de uitstoot van uw auto aan de milieueisen voldoet. Daarvoor doen we bij dieselmotoren een roetmeting en bij benzinemotoren een viergasmeting. En tenslotte controleren we kentekenbewijs deel I, het voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.

“Hoe weet ik wat de vervaldatum is van mijn APK-keuring?”

Wanneer een auto toe is aan een nieuwe APK-keuring is volledig afhankelijk van de leeftijd van uw auto én het soort brandstof waarop uw auto rijdt. Diesels moeten ieder jaar opnieuw worden gekeurd. Uw benzineauto dient eenmaal per twee jaar of jaarlijks gekeurd te worden tot de auto acht jaar oud is. Na deze acht jaar dient ook een benzineauto ieder jaar opnieuw gekeurd te worden. Als uw auto al een keer eerder APK is gekeurd, kunt u uitgaan van de datum op het laatste APK-keuringsrapport. Let op: dit is de vervaldatum. Uw auto moet dus vóór deze vervaldatum opnieuw worden gekeurd. Wilt u weten wanneer de APK-vervaldatum is van uw auto? Klik dan hier om het te checken. Bent u vaste klant van Bosch Car Service Nieuwkoop? Dan helpen we u tijdig herinneren aan de APK-keuring.

“Wat kost een APK-keuring?”

Voor de kwaliteit die Bosch Car Service Nieuwkoop levert, betaalt u een aantrekkelijk lage prijs. Dat komt door ons scherpe uurtarief. Daardoor bent u bij Bosch Car Service Nieuwkoop altijd voordeliger uit dan bij de merkdealer. Is uw auto van 2006 of jonger? Dan maakt het niet uit of uw auto op benzine of diesel rijdt. In beide gevallen kost de APK-keuring € 19,95 all-in. Er worden dus geen bijkomende kosten gerekend voor viergastest (auto’s met benzinemotor) of roetmeting (diesels). Voor oudere diesels geldt een toeslag van € 18,10.

Uw auto APK laten keuren bij Bosch Car Service Nieuwkoop

En? Is uw auto toe aan een APK-keuring? Maak direct een afspraak bij onze vestiging in Nieuwkoop. De vakmensen van Bosch Car Service Nieuwkoop staan voor u klaar en zorgen dat uw auto weer APK gekeurd op weg kan.

Staat uw vraag er niet tussen? Laat het ons weten, dan zorgen wij dat ook uw vraag wordt beantwoord.