skip to Main Content

Autorijden bij extreem weer? Kom veilig thuis met deze tips!

Harde windstoten, veel regen, af en toe onweer of een hittegolf. Niet de meest ideale omstandigheden om de weg op te gaan. Het advies is altijd om niet de weg op te gaan als het niet nodig is, maar soms is het niet anders. Moet u echt op pad of wordt u onderweg overvallen door extreem weer? Dan zijn dit onze tips om bij extreem weer toch veilig thuis of op uw afspraak te komen.

Wat te doen bij…

regenval. Bij hevige regenval gebeurt het vaak dat u last krijgt van aquaplanning. Bij aquaplanning ontstaat een dunne waterfilm tussen de band van uw voertuig en het wegdek, waardoor uw auto tijdelijk onbestuurbaar wordt. Merkt u dat dit gebeurt? Trap dan de koppeling in en houd ondertussen het stuur recht. Geef pas weer gas als u de controle over het voertuig terug heeft. Ziet u een forse plas op de weg liggen? Rijd hier rustig doorheen, want als u hier te hard doorheen rijdt, kan ook aquaplanning ontstaan.

harde windstoten. Houd het stuur bij harde windstoten met twee handen vast, maar ga niet krampachtig rijden. Door twee handen aan het stuur te houden kunt u het beste reageren op windstoten die de auto plotseling opzij duwt. Haal vrachtwagens rustig in, want juist bij het inhalen kan een hevige zijwind oprukken. Om schade te voorkomen, mijd wegen met bomen en parkeer niet dichtbij bomen. Takken die van de bomen afvallen door de wind kunnen namelijk enorme schade aanrichten.

onweersbuien. Tijdens een onweersbui bent u in uw auto heel veilig. Houd wel de ramen en deuren gesloten. Door de kooi van de auto wordt de elektriciteit van de bliksem naar de grond geleid. U kunt dus niet getroffen worden in uw auto.

hittegolf. Door met een aangename temperatuur te rijden, kunt u zich beter concentreren op de weg en is uw reactiesnelheid hoger. Zorg op koude dagen dat u de verwarming op een aangename temperatuur zet en in op warme dagen u uw airco aanzet. Een airco kan voorkomen dat u suf wordt door de hitte. Richt de blowers niet direct op uw gezicht om tranende of geïrriteerde ogen te voorkomen. Vergeet ook niet voldoende te drinken.

Schade door extreem weer?

Heeft uw auto schade opgelopen als het gevolg van extreem weer? ABS De Autoschadeherstellers schieten te hulp. Wij regelen uw schadeherstel tot in detail. Maak direct een afspraak bij één van onze vestigingen, in Lisse, Noordwijk of Nieuwkoop, om uw schade te laten herstellen door onze vakmensen.

 

Bron: Absoluut.tv