skip to Main Content

Autoruiten ijsvrij maken

U stapt uw voordeur uit, klaar om naar uw werk te rijden en uw autoruiten zijn volledig bevroren. Voordat u de auto instapt, wilt u toch zorgen dat alle autoruiten ijsvrij zijn om zo goed mogelijk zicht op de weg te hebben. Welke mogelijkheden zijn er om de autoruiten ijsvrij te maken? Dit zijn de tips van onze vakmensen!

Autoruiten krabben

De standaard manier om autoruiten ijsvrij te maken, is natuurlijk om deze te krabben. Hoe te werk gaan om uw autoruiten te krabben? Volg ons snelle stappenplan:

  1. Krab het ijs van al uw autoruiten met een ruitenkrabber of gebruik een ontdooispray. Gebruik nooit iets anders dan een ruitenkrabber. Anders kunt u uw ruiten namelijk ernstig beschadigen.
  2. Zet de ruitenkrabber schuin tegen de ruit. Door deze schuin neer te zetten, krijgt u het ijs het makkelijkste weg en hoeft u niet veel druk te zetten.
  3. Vergeet tijdens het krabben ook uw achterruit en zijspiegels niet. Zo heeft u tijdens het rijden ook goed zicht achter u.
  4. Wrijf als laatste ook met een doek of zeem de binnenkant van de ruiten schoon.

Hierna bent u klaar om veilig op weg te gaan!

Autoruit van binnenuit verwarmen

U kunt natuurlijk alle ruiten van uw auto krabben, maar u kunt het ijs ook laten smelten. Gebruik hiervoor een plastic zakje, gevuld met rijst of pitten, en verwarm deze dertig seconden in de magnetron. Neem plaats in uw auto en ga met de zak over de binnenkant van de ruiten zodat het ijs kan smelten.

Autoruit ’s nachts bedekken

Voorkomen is beter dan genezen… Het is ook een optie om uw autoruit ’s nachts te bedekken. Dit is één van de beste manieren waarop u ervan verzekerd bent dat u geen ijs op uw voorruit aan zult treffen de volgende ochtend. Gebruik hiervoor een speciale window cover of een stuk karton. Voorkom dat de bedekking ’s nachts van uw voorruit waait door de window cover of het stuk karton op z’n plek te houden met de ruitenwissers van uw auto.

Wist u dat… u een boete kunt ontvangen als u uw auto niet voldoende ijs-/sneeuwvrij hebt gemaakt? Een automobilist is namelijk verplicht om voldoende zicht naar voren en opzij te hebben.

Autoruiten zo schoon mogelijk houden

Een manier om te zorgen dat de vorst niet hecht aan de autoruit, is het aan te raden de ruiten zo schoon mogelijk te houden. Waarom? Omdat vorst sneller hecht aan een vieze ruit. Dit is natuurlijk geen garantie dat de autoruit in de ochtend volledig ijsvrij is, maar het als het niet te hard vriest, zijn uw autoruiten de volgende ochtend waarschijnlijk nog helemaal ijsvrij.

Life hack voor autoruiten ijsvrij maken

Op verschillende sociale mediakanalen is de afgelopen weken ook een interessante life hack gedeeld om autoruiten ijsvrij te maken. Eigenlijk een variatie op hoe de autoruiten van binnenuit te verwarmen. Hiervoor vulde men een ziplock zakje met warm water en bewegen ze deze met rustige bewegingen over de autoruiten. In deze video is te zien dat het inderdaad werkt!

Heeft u ruitschade? Neem contact op!

Niets is zo vervelend (en ook gevaarlijk) als ruitschade. Een pit of ster kunnen wij met onze vakkundige autoruitreparatie techniek repareren. Hiervoor gebruiken wij hars, waardoor het niet nodig is om uw gehele autoruit te vervangen. Bij vragen, twijfel of om een afspraak in te plannen kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met één van onze vestigingen bij u in de buurt, in Lisse, Nieuwkoop of Noordwijk.