skip to Main Content

Autoschade door vuurwerk

Voor autobezitters is het ieder jaar weer oppassen geblazen. Want alles wat de lucht ingaat, komt ook weer naar beneden. Zo kunnen resten van vuurwerk ook uw auto terecht zijn gekomen. Terwijl u op oudejaarsavond lekker bezig was met proosten en feestelijk het nieuwe jaar in te luiden, kan er zomaar schade aan uw auto zijn ontstaan. Maar wat te doen met autoschade door vuurwerk? Onze vakmensen leggen het aan u uit.

Vuurwerk in Nederland

Elk jaar knallen we in Nederland gemiddeld voor zo’n 70 miljoen euro de lucht in. Met deze hoeveelheid is het geen wonder dat er ook schade ontstaat zoals lakschade, deuken of zelfs een autobrand door rondvliegende vuurpijlen. Autoschade door vuurwerk neemt de laatste jaren zelfs toe. Volgens de berekeningen van het Verbond van Verzekeraars is naar schatting de schade van afgelopen oudejaarsdag aan particuliere woningen en auto’s rond de 15 miljoen. Dit is ongeveer evenveel als vorig jaar. Vergeleken met voorgaande jaren is dat min of meer gemiddeld.

Welke vuurwerkschade komt het meest voor?

  • Lakschade door kruit: Kruit op de lak kan schade veroorzaken. Het is een van de meest voorkomende vuurwerkschades. Het ontstaat door vuurwerk dat nog niet volledig verbrand is en weer terug naar beneden komt, op bijvoorbeeld het autodak.
  • Vuurpijlen: Naast kruit veroorzaken de stokken van vuurpijlen ook behoorlijke schade. Ze komen met razende snelheid naar beneden en kunnen deuken en krassen in de lak veroorzaken.
  • Autobrand door vandalisme: Tijdens de jaarwisseling vliegen er regelmatig auto’s in brand. Bijvoorbeeld door vandalen die vuurwerk in en rondom auto’s afsteken of illegaal vuurwerk dat verkeerd wordt ingeschat.

Vuurwerkschade laten herstellen door ABS De Autoschadeherstellers

Geef eerst uw auto een nieuwsjaars-poetsbeurt. Zo voorkomt u dat het kruit dat op uw auto is gekomen de lak aantast. Mocht het door de poetsbeurt niet weg gaan, dan adviseren wij om toch een afspraak te maken bij een van onze vestigingen in Lisse, Nieuwkoop of Noordwijk. Onze vakmensen analyseren de vuuwerkschade en herstellen (in overleg met u) de schade zodat uw auto weer zo goed als nieuw is!

Bron: Absoluut.tv