skip to Main Content

Autoschade door wild op de weg

Het najaar is volop gaande en dat betekent dat er ook meer kans is op wild op de weg. Jaarlijks zijn er zo’n 10.000 botsingen tussen auto’s en dieren wat voor enorme schade kan zorgen. Schade door wild voorkomen en weten wat u moet doen na een aanrijding met wild? De vakmensen van ABS De Autoschadeherstellers geven uitleg!

Wild langs de weg

De meeste aanrijdingen vinden plaats in het paarseizoen van wilde dieren. Vaak valt dit samen met de herfst of de lente. Wanneer we in de spits naar het werk of naar huis gaan, verplaatsen dieren zich en gaan op zoek naar eten. Dat doen ze aan de rand van de weg, want daar groeit het meeste gras. Rond die tijd is het donker, waardoor de dieren niet goed zichtbaar zijn. Let dus op de waarschuwingsborden en wees tijdens het najaar extra alert. Ondanks voorzorgsmaatregelen, blijft het aantal aanrijdingen met wilde dieren, zoals herten en zwijnen, stijgen. En dit kan flinke schade aan de auto veroorzaken.

Wat te doen na een aanrijding met een dier?

Het is belangrijk om te weten dat doorrijden na een aanrijding met wild strafbaar is, dus licht in alle gevallen de politie in. Die staan in contact met het faunabeheer die het vanaf daar verder zullen afhandelen. Maak voor de zekerheid een foto van het dier en schade. Neem hierna ook direct contact op met de locatie van ABS De Autoschadeherstellers bij u in de buurt (Lisse, Nieuwkoop of Noordwijk) om de autoschade zo snel mogelijk te laten herstellen.

Autoschade door wild

Een aanrijding met wild kan verschillende soorten autoschade veroorzaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Ruitschade: Heeft de aanrijding met het wild alleen maar een ster of pit veroorzaakt in uw autoruit, dan kunnen wij deze repareren met onze vakkundige autoruitreparatie techniek. Mocht de schade groter zijn, dan kunnen wij natuurlijk ook uw autoruit vervangen. Van tevoren vertelt ons team u alles over de kosten en de vrijblijvende prijsopgave ontvangt u vooraf.
  • Bumperschade: De functie van een bumper is om de eerste klappen van een aanrijding op te vangen. Maar een gedeukte of beschadigde bumper is wel ontsierend. Bij kleine beschadigingen kunnen we gebruikmaken van spotrepair. Bij grotere beschadigingen herstellen we de complete bumper en als het echt nodig is, vervangen wij deze.
  • Algemene autoschade: Ook andere autoschade opgelopen tijdens de aanrijding met wild? De vakmensen van ABS De Autoschadeherstellers analyseren uw auto en maken een overzicht van de autoschade. Zo kunnen wij zo snel mogelijk voor u aan de slag gaan om alle autoschade te herstellen.

Autoschade laten herstellen door ABS De Autoschadeherstellers

Onze schadeherstelbedrijven staan voor u klaar om allerlei soorten autoschades te herstellen, ook als u een aanrijding heeft gehad met wild. Neem direct contact op met één van onze vestigingen (in Lisse, Nieuwkoop of Noordwijk) om een afspraak te maken. Dan zorgen wij dat u weer op weg kunt zonder autoschade.

 

Bron: Absoluut.tv