skip to Main Content

Autoschade opgelopen op vakantie?

Met de auto op vakantie is niet alleen heel gezellig, alle passagiers kunnen daarnaast ook genieten van het mooie uitzicht onderweg. Maar wat als u op het parkeerterrein een deuk in uw auto ziet of betrokken raakt bij een aanrijding in het buitenland? Met de volgende stappen gaat u veilig te werk en zorgt u dat de autoschade zo goed mogelijk wordt afgehandeld!

 • Breng uzelf en andere betrokkenen zo snel mogelijk in veiligheid
  Bent u betrokken bij een auto-ongeluk terwijl op vakantie? Verleen dan eerste hulp indien dat van toepassing is, want veiligheid staat altijd voorop.
 • Bel het Europese alarmnummer
  Mocht het nodig zijn, bel dan direct een ambulance. Bij kleine blikschade is dit natuurlijk niet van toepassing. Het is wel goed om te weten dat in heel Europa het alarmnummer 112 geldt.
 • Vul het Europees schadeformulier in
  Het is heel belangrijk om samen met de tegenpartij het Europees schadeformulier in te vullen, en te ondertekenen. Goed om te weten: dit schadeformulier is voor alle Europese landen hetzelfde.
 • Verzamel zoveel mogelijk gegevens
  Het verzamelen van gegevens is van belang na een ongevalssituatie. Maak zoveel mogelijk foto’s, maar denk ook aan de autoschade van eventuele betrokkenen en noteer de gegevens van getuigen. Zij ondersteunen uw verhaal van de gebeurtenis.
 • Meld de autoschade binnen 24 uur bij uw lease- of verzekeringsmaatschappij
  Meld autoschade tijdens uw vakantie zo snel mogelijk bij de verzekeraar. Dat kan gemakkelijk via de alarmcentrale van uw auto- en reisverzekeraar. Het is ook handig om voorafgaand aan uw vakantie alle gegevens van auto- en reisverzekeraars te noteren, zodat u deze direct bij de hand heeft. Dan heeft u al een aspect minder om over te stressen.
 • Gegevens uitwisselen
  In het geval van een betrokken tegenpartij, wissel gegevens met elkaar uit. Zo kunnen jullie eventueel nog contact houden over het verloop van de schade. Wist u dat er in sommige landen een boete wordt gegeven bij het niet achterlaten van gegevens bij de tegenpartij?
 • Afspraak maken om autoschade te repareren
  Neem bij terugkomst in Nederland contact op met een ABS De Autoschadeherstellers vestiging bij u in de buurt.

Laat uw autoschade herstellen bij ABS De Autoschadeherstellers

Bij een van onze garages, in Lisse, Nieuwkoop of Noordwijk, kunt u altijd terecht voor een snelle en vakkundige reparatie van autoschade. Onze vakmensen hebben alles in huis om uw auto weer helemaal in orde te maken. Maak direct een afspraak en regelen wij het schadeherstel voor u!