skip to Main Content

Autoschade voorkomen in de herfst

De herfst is begonnen en dat betekent: korte dagen en langer donker. Omdat het weer in Nederland (en zeker in de herfst) nogal onvoorspelbaar kan zijn, komt autoschade in de herfst en winter ook veel vaker voor. Hoewel niemand zit te wachten op schade aan de auto, kan het soms zomaar ineens gebeuren. Schade is niet altijd te voorkomen, maar met de volgende tips houdt u de kans op schade zo klein mogelijk.

Tip 1: Houd rekening met weersomstandigheden

Het weer verandert constant tijdens de herfst. Sommige dagen is het super zonnig en andere dagen regent het alleen maar, stormt het zelfs of is het mistig. Uw auto reageert anders bij ieder type weer. Hoe vaker u in uw auto rijdt, hoe meer u uw auto leert kennen. Maar pas bij extreem weer of een wisseling van weersomstandigheden altijd uw snelheid aan en houd meer afstand. Het kan namelijk zijn dat uw voorganger een foutje maakt.

Tip 2: Zomer- en winterbanden

Grip op de weg? Daar zorgen de autobanden voor. Daarom is het zeer van belang om tijdens alle jaargetijden niet met versleten autobanden te rijden. Met versleten autobanden heeft u geen grip op het wegdek en heeft u een grote kans om van de weg te raken, wat autoschade oplevert. Voorkom dit door tijdig te wisselen naar nieuwe autobanden of zelfs winterbanden. Voor winterbanden geldt eigenlijk dat ze in gebruik genomen moeten worden in de herfst- en wintermaanden zodra de temperatuur onder de 7°C is.

Tip 3: Onbekende wegen

De ene weg is veiliger en overzichtelijker dan de andere. Als u ergens bekend bent, weet u meestal wel waar de situatie onoverzichtelijk is en rijdt u voorzichtiger over die ene kruising in uw woonwijk. Op onbekend terrein is dit niet het geval en moet u dus extra opletten.

Tip 4: Afleiding in de auto

Al een kort moment van afleiding kan ervoor zorgen dat u net te laat remt of bijstuurt, wat kan resulteren in autoschade of zelfs een auto-ongeluk. Dus laat u tijdens het autorijden niet afleiden door uw telefoon, medepassagiers, de radio of het instellen van uw navigatie.

Tip 5: Auto onderhoud

Daarnaast is auto onderhoud ook erg belangrijk, want veiligheid gaat boven alles. Laat uw auto dus minimaal jaarlijks nakijken bij een autogarage, zoals Bosch Car Service Nieuwkoop. Tijdens het onderhoud van uw auto worden door de vakmensen in Nieuwkoop uw veiligheidssystemen, remmen, airbags, motor, olie, koel- en remvloeistoffen gecontroleerd. Vergeet ook de APK niet. Tijdens de APK beoordeelt een keurmeester van Bosch Car Service Nieuwkoop uw auto op verkeersveiligheid, milieu en registratie. De APK geeft een beeld van de technische staat van een auto op het moment van de keuring.

Schade laten herstellen bij ABS De Autoschadeherstellers

Heeft u toch autoschade opgelopen? Maak u geen zorgen. Onze schadeherstellers staan direct voor u klaar om de schade te repareren. Neem direct contact op met een vestiging bij u in de buurt, Lisse, Noordwijk of Nieuwkoop!

Bron: ANWB