skip to Main Content

Caravan klaarmaken voor het vakantieseizoen

Vakanties worden geboekt en dus is het hoog tijd om de caravan weer uit de stalling te halen. Aangezien de caravan de hele winter een ‘break’ heeft gehad, is het geen overbodige luxe om de caravan eerst grondig te checken voor gebruik. Dit kunt u voor een groot deel zelf doen, naast dat u de caravan bij ons in orde kunt laten maken. Dit zijn vijf aspecten waar u op moet letten bij het nalopen van uw caravan.

1. Controle gasslang en drukregelaar

Nadat u uw caravan heeft opgehaald bij de stallinghouder, kan het klaarmaken van uw caravan beginnen. Onze monteurs raden aan om te beginnen met het controleren van de oranje gasslang en drukregelaar van de gasinstallatie. Vervang de slag als er verouderingsverschijnselen zichtbaar zijn. Test de staat van de gasslang door deze scherp te buigen. Als hierbij scheurtjes zichtbaar worden, dan is de gasslang toe aan vervanging.

2. De banden van uw caravan

Check bij het klaarmaken van uw caravan ook altijd de banden. Het profiel van een caravanband slijt bijna niet, maar de banden drogen wel in de loop der jaren uit. Het is daarom aan te raden om na 10 jaar de banden te vernieuwen. Inspecteer ook het ventiel van de caravanband en bekijk of de band geen droogtescheurtjes, beschadigingen of bobbels heeft.

3. Het dakluik in de caravan

Het kan voorkomen dat een dakluik van de caravan losschiet als deze niet goed vastzit door middel van de sluitingen en scharnieren. Dit kan een gevaarlijke situatie op de weg veroorzaken. Check dus of de sluitingen, scharnieren of popnagels allemaal nog aanwezig en niet versleten zijn.

4. De trekhaak aan uw auto

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het kan ook zo zijn dat u gebruikmaakt van een afneembare trekhaak en deze dus buiten het caravanseizoen niet op uw auto heeft gemonteerd. Vergeet deze dus niet te monteren als u uw caravan op gaat halen om op vakantie te gaan. Mocht er wat roest op de trekhaak zitten, verwijder dit dan zoveel mogelijk met heel fijn schuurpapier. Om roest te voorkomen, kunt u de trekhaak afdekken met een dop.

5. De rijverlichting van de caravan

Verlichting is niet alleen belangrijk voor de auto, ook voor de caravan. Werken de remlichten? Doen de knipperlichten het? En wordt de kentekenplaat verlicht? Controleer dit ruim voor uw vakantie zodat eventuele problemen met de verlichting verholpen kunnen worden door een vakman bij een van onze vestigingen in Lisse, Nieuwkoop of Noordwijk.

Veilig op vakantie met uw caravan

Heeft u zelf geen tijd om uw caravan volledig vakantie klaar te maken, kunt u natuurlijk langskomen bij ABS De Autoschadeherstellers in Lisse, Noordwijk of Nieuwkoop. Onze vakmensen controleren uw caravan van A tot Z en zorgen dat u (en uw gezin) veilig op weg kunnen en genieten van de vakantie. Maak nu een afspraak om uw caravan te laten checken.

 

Bron: ANWB