skip to Main Content

De lente is hier… ga er heerlijk op uit met de scooter!

Er is niets fijner dan op een warme lentedag de scooter pakken in plaats van de auto. Meestal blijft de scooter in de winter toch wel in de schuur staan. Dus zodra de scooter weer onder het stof vandaan wordt gehaald, is het aan te raden om eerst een check te doen. Bekijk onze scooter checklist, zodat u met uw scooter langs de mooiste routes van Nederland kunt rijden!

Scooter checklist

Voordat u weer de weg opgaat met uw scooter, is het belangrijk om een aantal aspecten van de scooter goed te controleren. Door alles voor aanvang van uw rit te controleren, komt u onderweg niet voor verrassingen te staan.

Remmen: Een heel belangrijk onderdeel van de scooter zijn natuurlijk de remmen. Test dus voor uw vertrek eerst of de remmen nog werken. Merkt u tijdens het rijden dat de remmen toch minder goed werken? Maak dan direct een afspraak bij één van onze vestigingen.

Verlichting: Zet de verlichting van uw scooter eens aan. Werkt het voor- en achterlicht? En de richtingaanwijzers en remverlichting?

Banden: Check ook de banden van uw scooter. Ziet u sporen van slijtage aan de banden? Dan zijn ze aan vervanging toe. Hoe langer u door blijft rijden met versleten banden, hoe eerder er ongelukken gebeuren.

Claxon: Probeer voor vertrek ook eens de claxon. Werkt deze nog? In gevaarlijke situaties is het namelijk van belang om deze wel te gebruiken.

Scooterroutes

Het is natuurlijk heerlijk om tijdens een mooie lentedag te touren met de scooter. Maar wat is nou een unieke route om met de scooter te rijden? Een scooterroute die u niet mag overslaan deze lente is de…

Posbank Rheden route. Op deze mooie route van 89,4 kilometer maakt u kennis met de schoonheid van de Posbank, een prachtig natuurgebied, waar u eindeloos kunt genieten van stilte en rust. Haal uw scooterhelm maar alvast uit de kast!

Vlissingen route. Geniet honderdvijftig kilometer lang van een rit tussen Vlissingen en Drunen en weer terug. De route leidt u langs mooie locaties in Zeeland, en Noord-Brabant en heeft genoeg leuke plekken om even tot rust te komen met een lekker drankje in de zon.

Nieuwjaars tour. Een prachtige scooterroute door Zuid-Holland, 70,7 kilometer lang. Geniet onderweg van de schoonheid van de uitgestrekte polders, en sla plaatsen als Oud-Beijerland, Spijkenisse, en Barendrecht zeker niet over. Doe uw helm op en duik de lente in!

Godfried Huizen route. Op deze route van 58,6 kilometer kunt u op uw scooter kennismaken met het landschap tussen Gouda en Utrecht. Een afwisselende tocht, die u makkelijk kunt combineren met ontspannen shoppen in de stad Utrecht!

Bollenstreek route. Maak een mooie route langs de bloemenvelden bij Sassenheim, Noordwijk, Noordwijkerhout, Hillegom en Lisse. Oh, en een tussenstop bij de Keukenhof kan natuurlijk niet ontbreken.

ABS De Autoschadeherstellers maken uw scooter weer in orde

Heeft u uw scooter gecontroleerd, maar werkt toch niet alles zoals het zou moeten? Of heeft uw scooter schade opgelopen? Bij een van onze garages, in Lisse, Noordwijk en Nieuwkoop, kunt u terecht voor een snelle en vakkundige reparatie van de scooter. Onze vakmensen hebben alles in huis om uw scooter weer helemaal in orde te maken, zodat u kunt genieten van de lente op uw scooter.

 

Bron: Scooternews.nl