skip to Main Content

Dit is waarom auto onderhoud een ‘must’ is

Er is niets zo vervelend als uw auto u in de steek laat. Helaas is pech of schade niet altijd te plannen en gebeurt het vaak op het verkeerde moment. Om te voorkomen dat u met pech stil komt te staan, is auto onderhoud echt een ‘must’ om uw veiligheid (en die van uw inzittenden) te garanderen.

Preventief auto onderhoud

Waarom auto onderhoud? Voorkomen is beter dan genezen en dat geldt zeker bij auto’s. Met goed en tijdig auto onderhoud voorkomt u reparaties. Bovendien is het onderhouden van uw auto belangrijk voor uw veiligheid en de veiligheid van alle inzittenden. Ieder techniekonderdeel in een auto wordt vaak gebruikt en zal daarom na enige tijd slijten. Als dit onderdeel niet wordt onderhouden, heeft u kans dat dit onderdeel het op een gegeven moment opgeeft, waardoor u bijvoorbeeld stil komt te staan met uw auto. Voorkom dit door regelmatig uw auto te laten controleren.

Soorten auto onderhoud

De term ‘auto onderhoud’ is heel breed, want wat valt er precies onder auto onderhoud? Er zijn verschillende soorten auto onderhoud, namelijk:

  • Regulier auto onderhoud: Plan jaarlijks sowieso één controlemoment in om uw auto te laten controle. Tijdens deze controle worden alle belangrijke zaken nagelopen, zoals de remmen, de vloeistoffen, maar ook eventuele storingen.
  • Reparatie van slijtage: Voor bepaalde techniekonderdelen geldt dat deze na een periode echt vervangen moeten worden. Deze hebben namelijk een bepaalde levensduur. Hieronder vallen bijvoorbeeld de remblokken, remschijven en de koppelingsplaat.
  • Onvoorziene reparatie: Zoals sommige techniekonderdelen een bepaalde levensduur hebben, hebben andere onderdelen dit juist niet. Dit wil echter niet zeggen dat ze een heel autoleven meegaan. Zo kan een waterpomp gaan lekken, een veer breken of een aandrijfgas defect gaan. Dit verstaan wij onder een onvoorziene, maar benodigde reparatie. Alles om de veiligheid te garanderen.

Lente-, zomer-, herfst- of wintercheck

Het veranderen van het seizoen is dé perfecte reminder om uw auto te laten checken. Eigenlijk is het zelfs beter om het seizoen voor te zijn. Zo zorgt u dat voordat de winter echt losbarst, uw auto klaar is om de strijd aan te gaan met de sneeuw en gladheid op de weg. Denk hierbij aan een bandenwissel naar winterbanden, een eventuele nieuwe accu en vriesbestendige ruitenwisservloeistof. Er zijn nog veel meer punten die belangrijk zijn om uw veiligheid in uw auto te garanderen. Daar kijken de vakmensen van Bosch Car Service Nieuwkoop allemaal naar als u uw auto brengt voor auto onderhoud.

Vakkundig en snel auto onderhoud bij Bosch Car Service in Nieuwkoop

ABS De Autoschadeherstellers in Nieuwkoop is naast schadeherstelbedrijf ook onderdeel van Bosch Car Service. Bosch Car Service is modern en full-service autobedrijf. Als onderdeel van Bosch Car Service zijn wij een vakkundig en betrouwbaar adres voor auto onderhoud en reparatie. Onze werkplaats voldoet aan alle moderne eisen en is voorzien van de meest geavanceerde diagnose apparatuur. Maak direct een afspraak voor het onderhoud van uw auto bij Bosch Car Service in Nieuwkoop.