skip to Main Content

Echt vakmanschap: auto’s spuiten

Wij zijn autospuiters in hart en nieren. Inmiddels hebben wij al duizenden auto’s en motoren gespoten. Wanneer uw auto schade heeft opgelopen kan het voorkomen dat het lakken of spuiten van uw auto een onderdeel vormt van het schadeherstel. Benieuwd hoe wij dat doen?

Kleine lakbeschadiging

Heeft uw auto een kleine lakbeschadiging? Dan kiezen wij in de meeste gevallen voor het lakken van de auto. Kleine lakbeschadigingen, bijvoorbeeld van een deukje of een stukje lak dat er af is gesprongen, herstellen wij zodat u er niets meer van ziet.

Grotere beschadigingen

Bij grotere beschadigingen spuiten wij specifieke onderdelen of de hele auto. De beschadigde onderdelen worden dan gedemonteerd en uitgedeukt. Vervolgens worden de beschadigde onderdelen geschuurd en voorbewerkt met een grondlaag. Een computer bepaalt vervolgens via de kleurcode de juiste kleur van de lak om kleurverschil uit te sluiten. Een computergestuurde mengmachine maakt vervolgens de lak aan. Uiteindelijk worden de onderdelen in de spuitcabine gespoten.

Een stofvrije spuitcabine

De spuitcabine die gebruikt wordt voor het spuiten van uw auto, is geheel stofvrij en heeft een ideale temperatuur om de lak te laten drogen. Ook zijn de spuitcabines goed verlicht om de lak zo goed mogelijk aan te kunnen brengen. De spuiter heeft een beschermend pak aan en draagt een spuitmasker. Met behulp van een spuitpistool spuit hij de lak gelijkmatig op de auto. Meestal worden er meerdere lagen lak aangebracht voor het beste resultaat.

Uw auto laten spuiten?

Wilt u uw auto vakkundig laten spuiten? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!