skip to Main Content

Het is zomer! Laat uw airco checken.

Het is zomer en met de stijgende temperaturen is het fijn om de airco in de auto aan te zetten. Gaat u met de auto op vakantie? Dan kunnen de temperaturen helemaal hoog oplopen en is de airco zelfs onmisbaar. Daarom is het belangrijk om uw airco op tijd te laten checken. ABS De Autoschadeherstellers zien vaak verschillende problemen met de airco voorbijkomen. Er zijn diverse oorzaken waardoor problemen met de airco kunnen ontstaan. Wij vertellen de meest voorkomende problemen, wellicht herkent u ze en kunnen wij het verhelpen.

Rare geur

Wordt er een rare geur in de auto verspreid als u de airco aanzet? Dat kan komen door vervuiling in het aircosysteem. Met name op de pollenfilter, in de pollenfilterbehuizing, verdamper en aangrenzende luchtkanalen kunnen schimmels en bacteriën zitten als de airco niet goed is onderhouden. Dit kan gemakkelijk worden opgelost door uw airco te laten reinigen. Naast het feit dat de onaangename geur in uw auto niet prettig is, kan een slecht onderhouden airco ook zorgen voor gezondheidsklachten. U kunt er een verkoudheid of infectie aan de luchtwegen aan overhouden. Het is daarom extra belangrijk om uw airco goed te onderhouden en te laten reinigen.

Minder koude lucht of alleen nog warme lucht

Het kan voorkomen dat uw airco minder koude lucht of zelfs alleen warme lucht geeft. Als dit het geval is, kan dat verschillende oorzaken hebben. Er kan sprake zijn van een lekkage in het systeem, waardoor het koudemiddel voor de koele lucht verdwijnt. Of de compressor of ventilator is stuk. Tot slot kan het ook nog komen doordat de verdamper niet meer goed werkt.

Vreemde geluiden uit de airco

Niets is zo vervelend als een vreemd geluid tijdens het autorijden. Toch is dit een veelvoorkomend probleem bij airco’s. Een piepend of brommend geluid komt uit de airco tevoorschijn zodra deze wordt aangezet. Dit kan komen door een verouderd of zelfs versleten compressor. Deze is dan aan vervanging toe. Daarnaast is het ook nog mogelijk dat de ventilatieroosters niet volledig openen of sluiten door vuil dat er niet uit kan. Dan is het noodzakelijk om de airco te laten reinigen.

Laat uw airco vandaag nog checken bij ABS De Autoschadeherstellers

Met een koel hoofd de zomer door? Laat uw airco vandaag nog checken bij een van onze vestigingen. Onze vakmensen in Noordwijk, Nieuwkoop en Lisse staan iedere dag voor u klaar. Zo kan u snel met een goed werkende airco de weg weer op!