skip to Main Content

Is elektrisch rijden de toekomst?

Er bevinden zich steeds meer elektrische auto’s op de weg. Misschien heeft u er net nog wel een zien rijden! Dit komt omdat de veranderingen in energieland heel hard gaan. Elektrisch rijden is een van de gebieden waar de ontwikkelingen als een dolle gaan. Maar wat is een elektrische auto? Hoe werkt het? En wat zijn nou eigenlijk de voordelen van elektrisch rijden?

Rijden op elektriciteit

Een elektrische auto is een auto die een elektrische batterij gebruikt om de motor te ondersteunen, of om de hele auto aan te drijven. Oftewel, een elektrische auto kan dus deels op benzine en deels op elektriciteit, of geheel op elektriciteit rijden. Door de jaren heen zijn verschillende elektrische auto’s ontwikkeld, namelijk:

  • Hybride. Van de hybride auto laadt de accu op door restenergie uit remmen en rijden. U rijdt dus gedeeltelijk elektrisch.
  • Plug-in hybride. De accu van de plug-in hybride kunt u opladen aan een laadpaal. Daarnaast heeft deze hybride ook een (zuinige) verbrandingsmotor.
  • Full-electric. Een full-electric auto rijdt 100 tot 400 km op de accu. Ook stoot de auto geen CO2 uit.
  • Range-extender. Een range-extender auto bevat een kleine verbrandingsmotor om accu op te laden om een langere afstand af te leggen.
  • Waterstof auto’s. Bij waterstof auto’s drijft de waterstof de elektromotor aan.

Populariteit elektrische auto’s

Ondanks dat een elektrische auto een grote investering is, zitten er toch veel voordelen aan een elektrische auto. Dit zijn ook de aspecten die elektrische auto’s zo populair maken. De voordelen van de elektrische auto zijn dat…

√ … u geen aanschafbelasting betaalt.
√ … u geen wegenbelasting betaalt.
√ … het beter voor het milieu is.
√ … de geluidshinder wordt verminderd.
√ … het fiscaal aantrekkelijk is.

Onderhoud van elektrische auto’s bij ABS De Autoschadeherstellers

En? Bent u al overtuigd om over te stappen op een elektrische auto? Of heeft al een elektrische auto en heeft uw auto onderhoud nodig, moet er schade worden hersteld of heeft u advies nodig? Maak dan direct een afspraak of kom langs bij een van onze vestigingen in Nieuwkoop, Noordwijk of Lisse. Wij staan voor u klaar!

 

Bron: Energieleveranciers.nl