skip to Main Content

Lente… Tijd om de autobanden te verwisselen!

Nu de temperaturen langzaam omhoog gaan, wordt het ook weer tijd voor de bandenwissel. Maar waarom zou u twee keer per jaar uw banden laten wisselen? Is dat gedoe de moeite wel waard? Kunt u uw winterbanden er niet gewoon onder laten zitten? En wat zijn de voordelen van zomerbanden? Wij vertellen u er alles over!

Wist u dat zodra het warmer wordt dan zeven graden het tijd is om de banden te wisselen. Het Nederlandse weer staat helaas niet bekend om regelmaat en betrouwbaarheid. Houd daarom het ingaan van de zomer- of wintertijd aan als reminder voor de bandenwissel.

Winterbanden in de zomer

Een winterband is niet geschikt voor de zomer. De speciale rubbersamenstelling is gemaakt voor lage temperaturen, bij hogere temperaturen slijten de banden sneller. Ook heeft u te maken met een slechtere wegligging en een langere remweg.

Rondrijden op zomerbanden in de winter is misschien nog wel gevaarlijker. Het rubber wordt namelijk keihard bij temperaturen onder de zeven graden. Het gevolg: u verliest grip, de remafstand neemt toe en u verbruikt meer brandstof. Het is in de winter dus duurder en gevaarlijker om op zomerbanden te rijden.

Voordelen van zomerbanden

Vooral bij temperaturen boven de vijftien graden komt de zomerband helemaal tot zijn recht. Door het profiel en de samenstelling van het rubber zijn zomerbanden bij warm weer beter bestand tegen hoge snelheden. Ook zijn ze ontwikkeld voor wisselvallige zomers. Door de bijzondere ribben, loopvlak, bars en groeven heb jij als bestuurder echt meer grip – onder alle omstandigheden!

Tien voordelen

Van zomerbanden versus winterbanden (boven de zeven graden).

  1. Kortere remweg
  2. Sneller accelereren
  3. Minder kans op slippen
  4. Minder snel last van aquaplaning
  5. Meer stuurcontrole
  6. Meer stabiliteit
  7. Lagere slijtage
  8. Lager brandstofgebruik
  9. Minder geluidsproductie
  10. Goedkoper in aanschaf.

 

Bron: ABS Autoherstel