skip to Main Content

Maak uw auto helemaal klaar voor de autoritten naar uw werk

De zomervakantie is voorbij… geen vakanties, bezoekjes aan het strand of spontane uitjes meer. We mogen aan het werk! De autoritten naar het werk gaan er weer toe doen. Gaat u iedere ochtend met de auto naar uw werk? Dan raden wij het aan uw auto nog even te checken voor vertrek.

Controleer het oliepeil in de motor

Het controleren van het oliepeil in de motor moet regelmatig plaatsvinden; een goede gewoonte is om dit eens in de twee weken te doen als u de auto dagelijks gebruikt. Verder hangt dit van de toestand van de motor af. Een motor die veel kilometers heeft gedraaid, gebruikt in het algemeen meer olie dan een motor die pas is ingelopen. Het is dus essentieel om na uw vakantie het oliepeil even te controleren of te laten controleren bij een van onze vestigingen in Lisse, Noordwijk of Nieuwkoop.

Controleer de koelvloeistof van de auto

Een belangrijk onderdeel van de motor is het koelsysteem én een van de eigenschappen van koelvloeistof is het koelen van de motor. De motor wordt tijdens het draaien namelijk warm. De koelvloeistof zorgt ervoor dat de motor niet oververhit raakt. Controleer regelmatig (maandelijks) het niveau van de koelvloeistof. De meeste auto’s hebben een gesloten systeem met een expansietankje. Het vloeistofpeil moet zich tussen de merktekens ‘minimum’ en ‘maximum’ bevinden.

Controleer de banden(spanning)

Grip op het wegdek is altijd een must. Zeker als u onderweg bent naar uw werk kunnen de weersomstandigheden plotseling veranderen. Ga goed voorbereid op pad en zorg dat uw banden in goede conditie zijn.

Zorg dat de auto goed zichtbaar is

Zodra het herfstseizoen in zicht is, wordt het steeds eerder donkerder. Dit betekent dat goede autoverlichting nog belangrijker wordt. De koplampen van uw auto worden vaak slechter zichtbaar door vuil op de koplampen. Zorg er om deze redenen voor dat u regelmatig de lampen schoonmaakt met een doek en water.

Liggen alle benodigdheden in uw auto?

Na de vakantie is het een gewoonte om alles eens goed op te ruimen. Het is dan ook de perfecte tijd om de auto eens helemaal op te ruimen en schoon te maken. Het kan zijn dat u in dit geval ook essentiële producten of andere benodigdheden uit de auto haalt. Zorg er na de schoonmaak dus voor dat u altijd controleert of u een gevarendriehoek, veiligheidshesje, reservelamp(en) en reserveband in de auto heeft liggen.

Vragen?

Heeft u nog vragen of hulp nodig bij het klaarmaken van uw auto? Laat het ons dan weten of kom langs in een van onze vestigingen in Lisse, Noordwijk of Nieuwkoop. Wij helpen u graag veilig op weg!

 

Bron: ANWB