skip to Main Content

Maak uw auto helemaal winterklaar

In de winter zijn de weersomstandigheden meestal onvoorspelbaar en een stuk slechter dan in het zomerseizoen. Om ervoor te zorgen dat u veilig de weg kan op, is het belangrijk om het een en ander te controleren aan uw auto. Met deze tips maakt u uw auto helemaal klaar voor de winter!

Zorg voor voldoende koelvloeistof met antivries

Op het reservoir in uw auto kunt u lezen of de koelvloeistof bijgevuld moet worden. Zeker tijdens de winterperiode is het belangrijk dat de koelvloeistof ook voldoende antivries bevat. Dit zorgt er namelijk voor dat de vloeistof niet bevriest. Of de koelvloeistof voldoende beschermd is tegen vorst, kunt u controleren met een antivriesmeter.

Problemen met de accu?

Een accu presteert minder goed bij lagere temperaturen. De zelfontlading van de accu gaat namelijk sneller bij koude temperaturen, wat problemen kan veroorzaken bij het starten van de auto. Zorg dat u niet alleen korte maar ook langere ritten maakt met uw auto, zodat de dynamo de accu voldoende kan bijladen.

Voorkom vastgevroren deurrubbers

Mocht het in de winter gaan vriezen, dan kan het zijn dat uw autodeur niet meer opgaat. Dit komt omdat de deurrubbers vastvriezen. Dit voorkomt u door het insmeren van de rubbers met vaseline of een siliconenspray te gebruiken. Is uw autodeur toch vastgevroren? Duw dan eerst tegen uw autodeur voordat u hem opent. Dit voorkomt dat de deurrubbers scheuren.

Een ijsvrije auto

Zijn uw autoruiten beslagen, bevroren of ligt er sneeuw op uw auto? Maak uw auto altijd helemaal ijs- en sneeuwvrij voordat u vertrekt. Goed zicht is namelijk heel belangrijk. Gebruik een ruitenkrabber om de ramen goed schoon te maken. Of zet uw airco aan om de condens weg te krijgen. Als het te koud is voor de airco zal er ook minder vocht in de lucht zitten en is de kans op condens stukken kleiner.

Auto op de handrem in de winter?

Voor de meeste mensen is het een automatisme om de auto op de handrem te zetten. Tijdens de winter kan het zijn dat de handrem vastvriest. Gebruik hem in de winter daarom liever niet. Laat uw auto in P of in zijn eerste versnelling staan. Sommige auto’s hebben een elektronische handrem. Omdat zulke systemen niet met kabels maar op stroom werken, zou vorst geen problemen mogen opleveren.

Een warm setje winterspullen

Om de winter moeiteloos door te komen is het handig om een setje met winterspullen samen te stellen en deze in de auto te bewaren. Zo heeft u alle benodigdheden altijd bij de hand, zoals:

  • Plastic ruitenkrabber/ijskrabber
  • Ruitontdooier: goed alternatief voor de ruitenkrabber.
  • IJsdeken: leg de ijsdeken op de voorruit voordat het gaat vriezen, zodat u hoeft niet te krabben.
  • Warme dekens: voor als u onderweg met pech komt te staan en moet wachten op hulp.

Winterklaar met ABS De Autoschadeherstellers

ABS De Autoschadeherstellers helpen u graag veilig op weg voor de winter. Heeft u schade? Of hulp nodig bij het winterklaar maken van uw auto? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak bij een van onze locaties in Lisse, Noordwijk of Nieuwkoop.

 

Bron: ANWB & Independer