skip to Main Content

Mijn auto heeft ruitschade… wat nu?

Schade aan uw autoruit kan beginnen als een klein sterretje en zich ontwikkelen tot een grote barst. Dit is niet alleen heel vervelend, maar ook gevaarlijk. Daarom raden onze vakmensen al met een klein sterretje naar een van onze vestigingen te komen. Benieuwd naar meer tips?

Veel voorkomende autoschade: autoruitschade

In de top vijf meest voorkomende autoschade staat ruitschade op nummer drie. Volgens de Consumentenbond bestaat ruim 30% van de claims bij autoverzekeraars uit ruitschade. Steenslag of ruitschade kennen we allemaal. Een klein steentje is al genoeg voor schade aan uw auto. Daarnaast kan er zomaar een scheur in uw ruit zitten. Vaak begint deze schade met een sterretje. Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten herstellen.

Autoruitschade voorkomen

Ook al hebben we liever geen schade aan onze auto’s, het is iedereen weleens overkomen. Een sterretje of barst in uw autoruit is natuurlijk heel vervelend. Dit zijn 3 tips van onze vakmensen om autoruitschade te voorkomen:

  • Wegwerkzaamheden: Een sterretje of barst in uw autoruit kan ontstaan door steentjes of puin dat op de weg ligt. Pas daarom altijd op bij wegwerkzaamheden. Rijd langzamer en houd voldoende afstand.
  • Afstand houden: Er liggen vaak kleine steentjes op de weg die omhoog kunnen spatten als hier een vrachtwagen overheen rijdt. Houd daarom voldoende afstand als u achter een vrachtwagen rijdt om autoruitschade te voorkomen.
  • Temperatuursveranderingen: Door een snelle verandering van temperatuur in de auto, komt er extra spanning op het glas te staan en ontstaat de kans dat er een barst in de autoruit ontstaat.

Autoruitschade laten herstellen

Met onze vakkundige autoruitreparatie techniek kunnen wij schade aan uw autoruit herstellen. Een ster of pit in uw voorruit repareren wij met hars, want hierdoor is het niet nodig om de complete ruit te vervangen. Wanneer uw autoruit niet meer te repareren is, vervangen wij de ruit door een nieuw exemplaar dat volledig aan de kwaliteitsnormen van de auto-industrie voldoet.

Heeft uw auto ruitschade? Maak direct een afspraak door: