skip to Main Content

Ook in de winter veel plezier van uw auto met deze 5 tips!

Het winterweer staat voor de deur en dat betekent dat uw auto het de komende maanden zwaarder heeft. Als het weer flink gaat vriezen krijgt u te maken met accu’s die ermee ophouden, bevroren sloten, ruitenwissers en handremmen. Door actie te ondernemen aan de hand van deze 5 tips heeft u ook in de winter veel plezier van uw auto!

1. Regelmatig onderhoud

Dit klinkt misschien als een open deur, maar voor zowel nieuwe als oude(re) auto’s is regelmatig onderhoud heel belangrijk. U verkleint daarmee de kans dat u voor onaangename verrassingen komt te staan. Geef uw auto regelmatig een onderhoudsbeurt en kom langs bij een van onze vestigingen als er onderhoudslampjes gaan branden of wanneer u een afwijkend geluid hoort.

Hoe vaak uw auto onderhoud nodig heeft? Iedere 20.000 tot 30.000 kilometer is onderhoud geen overbodige luxe. Rijdt u weinig kilometers? Laat dan in ieder geval één keer per jaar uw auto nakijken. Tip: combineer dit gelijk met de jaarlijkse APK.

2. Voorbereiden op het seizoen

Uw auto voorbereiden op het seizoen gaat verder dan alleen de wissel van zomer- en winterbanden. In de winter zijn winterbanden uiteraard prettig doordat u meer grip op de weg heeft. Dat is niet alleen het geval als het sneeuwt, maar ook bij temperaturen onder 7 graden en een nat wegdek geven winterbanden veel meer grip. Houd er bij strenge vorst rekening mee dat uw handrem vast kan vriezen. In plaats daarvan kunt u de auto in de eerste versnelling of P zetten.

Handige gadgets in de winter
  • Ruitenwisservloeistof met antivries (blauwe vloeistof)
  • Ijskrabber en ruitontdooier
  • Slotontdooier (bewaar deze wel in huis)

Als u veel in bergachtige gebieden gaat rijden, is het raadzaam om uw remolie te laten inspecteren. Uw remmen hebben het in bergachtige gebieden namelijk zwaarder te verduren.

3. Duurzame rijstijl

Door duurzamer te rijden bespaart u niet alleen op brandstof, maar uw auto slijt hierdoor ook minder snel. Trek rustiger op als de motor nog niet warm is en schakel snel door waardoor uw auto niet te veel toeren maakt. Probeer hard remmen zoveel mogelijk te voorkomen en laat uw auto uitrollen wanneer dat mogelijk is. Dat is een stuk beter voor de remschijven én uiteindelijk voor het milieu.

4. Zorg goed voor de banden

De bandenspanning regelmatig controleren is écht belangrijk. Een te lage bandenspanning vergroot namelijk de kans op een klapband. De banden kunnen hierdoor vervormen en ook uw brandstofverbruik neemt toe. Bovendien gaan de banden langer mee als de bandenspanning goed is. De bandenspanning is per as gelijk, wat betekent dat beide voor- en achterwielen altijd dezelfde spanning hebben.

Houd daarnaast het profiel van de banden goed in de gaten. De minimale profieldiepte mag niet minder zijn dan 1,6mm. Het is goed te merken wanneer het profiel ver versleten is. Uw grip en wegligging worden aanmerkelijk minder. Zijn uw banden 6 jaar of ouder, maar is de profieldiepte nog voldoende? Kom dan toch even langs bij een van onze locaties. Uw banden kunnen uitdrogen en daarmee neemt de kans op scheurtjes toe.

5. Houd de conditie van uw ruiten in de gaten

Als u geen goed zicht heeft, vergroot dit de kans op schade en ongelukken. De autoruit in goede conditie houden is daarom heel belangrijk. Zitten er sterretjes of kleine scheurtjes in uw autoruit? Laat deze dan zo snel mogelijk repareren, zodat u de kans verkleint dat uw autoruit scheurt tijdens het rijden. Ruitenwisserbladen zijn regelmatig aan vervanging toe. Vergeet ook niet de ruitensproeiervloeistof bij te vullen als deze bijna op is.

Wintercheck bij ABS De Autoschadeherstellers

Gaat u binnenkort op wintersport met uw auto? Of wilt u dat uw auto klaar is voor onverwachts winterweer? Maak dan een afspraak bij een van onze vestigingen in Lisse, Noordwijk of Nieuwkoop. Met een wintercheck van ABS De Autoschadeherstellers bent u helemaal klaar om de winter tegemoet te rijden.

 

Bron: Dutch Cowboys