skip to Main Content

Parkeerschade voorkomen? Dat doe je zo!

Schade die tijdens het parkeren ontstaat, is de grootste schadepost. Veertig procent van de autoschade ontstaat namelijk tijdens het parkeren. U bent voor een deel overgeleverd aan de voorzichtigheid van andere weggebruikers. Maar er zijn zeker ook dingen waar u zelf rekening mee kunt houden om schade zoveel mogelijk te beperken.

#1 Parkeer achteruit in als dat mogelijk is

U heeft dan bij het wegrijden beter zicht en dat verkleint de kans op schade. Daarnaast is het ook veiliger en beter voor de doorstroming in geval van calamiteiten. Sommige grote bedrijven hebben dan ook een heus ‘achteruit inparkeren beleid’. En behalve dat het veiliger is, is het ook nog eens beter voor uw brandstofverbruik. Een warme motor loopt zuiniger, dus als u direct na het starten moet keren, verbruikt u meer brandstof.

Toch gaan veel mensen het liever uit de weg. Omdat ze het lastig vinden. Maar oefening baart kunst. Mocht u niet per sé achteruit in te hoeven parkeren, maar wel de mogelijkheid hebben; doen! Daar heeft u weer profijt van in situaties waar het niet anders kan.

#2 100% focus.

Wie kent het niet: u stapt in de auto, heeft net een belangrijke afspraak gehad en bedenkt u nog even wie u zo moet terugbellen. Dit zijn de momenten dat de meeste schades ontstaan. Als u uw aandacht nog niet helemaal bij het autorijden heeft. Dan ziet u snel dat ene paaltje over het hoofd.

#3 Klap uw spiegels in.

Hoe minder uitstekende delen, hoe kleiner kans dat ze geraakt worden.

#4 Maak het uzelf niet te moeilijk

Waarom zou u moeite gaan doen om tussen twee auto’s te parkeren of op een krappe plek naast een muur terwijl verderop een ruimere plek beschikbaar is? Kunt u meteen even oefenen met achteruit inparkeren.

#5 Vraag bij slecht zicht een bijrijder om u aanwijzingen te geven

Liever voorzichtig zijn, dan een deuk in uw auto.

#6 Zet uw auto niet op een hoek

Behalve dat u mogelijk zicht beperkt voor andere weggebruikers, zijn er ook bestuurders die de bocht niet ruim genoeg nemen. Met schade tot gevolg. En dan is die ene auto op de hoek vaak de dupe.

#7 Neem de tijd om rustig te parkeren

Kijk op drukke parkeerplaatsen en in parkeergarages goed om u heen. Focus u niet alleen op die ene vrije plaats, maar houd ook de overige auto’s in de gaten. ‘Even snel’ is vaak niet de oplossing, alleen maar reden voor meer schade.

Ga bij voorkeur niet naast een auto staan die heel scheef geparkeerd staat

De kans bestaat dat die persoon het niet zo nauw neemt met bovenstaande tips.

Tips & trucs

Heeft u nog tips om parkeerschade te voorkomen? Laat het ons weten! Met elkaar kunnen we autoschade zoveel mogelijk voorkomen. Toch schade met uw auto opgelopen? Maak dan een afspraak bij ons voor een vakkundig herstel.

 

Bron: absoluuttv.nl