skip to Main Content

Voorkom autoschade in het nieuwe jaar

Nog even en dan gaat 2022 van start! En daarmee beginnen we ook weer met goede voornemens. Is één van deze voornemens het voorkomen van autoschade? Dan helpen wij u graag op weg. Wij geven graag een aantal tips om autoschade deze (winter) periode te voorkomen.

Tips om autoschade te voorkomen in de winter

Tijdens de winter kan het weer nogal verschillen. Sommige dagen kan het vriezen en sneeuwen en andere dagen is het boven de 10 graden. Het is dus van belang om in de winter de voorspellingen goed in de gaten te houden, zodat u weet wat u kunt verwachten zodra u de weg op gaat. Daarnaast moet u in de winter altijd rekeninghouden met een laagstaande zon, donkere dagen, gladheid en hagel of sneeuw. Allemaal omstandigheden die het een stuk minder veilig maken op de weg.

Met de onderstaande tips zorgt u ervoor dat kans op autoschade zo klein mogelijk wordt.

  1. Controleer uw lichten: De dagen in de winter zijn vaak grauw en grijs, daarnaast wordt het veel eerder donker en is het dus belangrijk dat u op de weg goed zichtbaar bent. Werken al uw autolichten? Controleer dit en vervang de lichten wanneer dat nodig is.
  2. Voorkom beslagen autoramen: Door koud en nat weer kom het snel voor dat uw autoruiten beslaan. Dit kan gevaarlijk zijn omdat u hierdoor minder zicht heeft. Voorkom daarom beslagen autoruiten. Lees de tips om beslagen autoruiten te voorkomen >
  3. Wissel naar winterbanden: Met winterbanden heeft u veel meer grip op de weg tijdens de wintermaanden. Wanneer de temperatuur onder de 7 °C komt, is het tijd om te wisselen naar winterbanden.
  4. Houd voldoende afstand: Door natheid, bladeren en kou is het verstandig om voldoende afstand te houden met uw voorganger. In de winter kan uw zicht belemmerd worden door regen, hagel of sneeuw waardoor u wellicht minder snel kan zien dat uw voorganger remt. Door voldoende afstand te houden heeft u meer ruimte om te anticiperen. De regel is twee seconden en het is verstandig om deze afstand te verdubbelen naar vier seconden bij gladheid.
  5. Rij voorzichtig: Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar sommige automobilisten rijden toch nog zeer roekeloos bij winters weer. Daarom attenderen we u er nogmaals op altijd, maar zeker tijdens de wintermaanden, voorzichtig te rijden en te denken aan uw medeweggebruikers.

Toch autoschade opgelopen? De vakmensen van ABS De Autoschadeherstellers staan voor u klaar.

Heeft u door winterse weersomstandigheden autoschade opgelopen? Dan staan de experts bij onze vestigingen in Lisse, Noordwijk en Nieuwkoop voor u klaar. Maak snel een afspraak via onze website of neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging voor een vakkundige en snelle reparatie.