skip to Main Content

Tips om uw (elektrische) auto in topconditie te houden

Werkt u in deze bijzondere periode ook thuis en gaat u minder of helemaal niet meer weg? Dan is de kans groot dat u uw auto een heel stuk minder gebruikt. Toch is het wel belangrijk om aandacht aan uw auto te blijven geven. Met een aantal tips van onze vakmensen zorgt u dat uw (elektrische) auto in topconditie blijft en helemaal klaar is om weer gebruikt te worden als u op weg gaat.

Tip 1: Houd uw auto schoon

Pollen, vogelpoep op de lak en roestplekken op uw dak… Dit maakt uw auto niet alleen erg vies, maar het kan ook ernstige beschadigingen veroorzaken. Rij daarom regelmatig met uw auto door de wasstraat of geef hem zelf een grondige schoonmaakbeurt. Zo zorgt u dat er geen onnodige schade aan uw auto ontstaat.

Tip 2: Parkeerschade laten herstellen

Als u weet dat u uw auto een tijd niet zult gebruiken, parkeert u de auto zo strak mogelijk in. Vergeet alleen niet dat andere automobilisten eventuele parkeerschade kunnen aanrichten. Enkele dingen waar u op kunt letten:

  • Parkeer achteruit in als dat mogelijk is.
  • Klap de spiegels in.
  • Kies een ruime parkeerplek. Het liefst zonder auto’s naast u.
  • Vermijd de parkeerplek op de hoek.

Heeft u toch parkeerschade opgelopen? Maak dan direct een afspraak bij één van onze autoschadeherstelbedrijven om de parkeerschade te laten herstellen.

Tip 3: Controleer uw autobanden

Als uw auto te lang stilstaat, kan de ronde vorm permanent uit de banden verdwijnen. Geen ritjes op de planning de komende tijd? Pomp uw autobanden dan eens goed op tot maximaal vier bar of zorg ervoor dat u af en toe een langere rit maakt. Dit is niet alleen goed voor uw autobanden, maar ook voor de accu die weer tijd heeft om bij te laden.

Tip 4: Batterij van uw elektrische auto sparen

Heeft u een elektrische auto? Wanneer een elektrische auto lang stilstaat, en de auto niet aan een laadpaal aangesloten is, verbruikt de auto tóch energie. Normaal gesproken heeft u hier eigenlijk geen last van, omdat u de auto frequent gebruikt en regelmatig bijlaadt. Gebruikt u uw auto langere tijd niet? Dan kan dit in bepaalde gevallen schadelijk zijn voor de batterij. Tijd voor actie! Verlaag het maximale laadniveau en laat de auto aangesloten staan aan de laadpaal.

Autoschade opgelopen door het minder gebruiken van uw auto?

Dat is heel vervelend. Gelukkig staan de vakmensen van ABS Autoherstel Brouwer Lisse, ABS Autoherstel Brouwer Noordwijk en ABS Autoherstel van der Weijden Nieuwkoop voor u klaar! Wij doen er alles aan om uw autoschade snel, vakkundig en vooral veilig te herstellen. Afspraak inplannen? Vul het afspraakformulier in of bel direct naar één van onze vestigingen bij u in de buurt: Lisse, Noordwijk of Nieuwkoop.

 

Bron: Absoluut.tv