skip to Main Content

Tips & tricks om vieze autoruiten effectief tegen te gaan

Een mooie schone auto heeft natuurlijk heldere ruiten. Dit is dé finishing touch na het schoonmaken van uw auto. Naast het feit dat uw auto er een stuk beter uitziet, levert het ook veel minder gevaar voor u en andere weggebruikers op. Bij laagstaande zon valt een vieze autoruit heel goed op. Het ziet er niet alleen vies uit, het kan uw zicht bijna helemaal beperken. Met deze tips & tricks zorgt u ervoor dat uw autoruiten weer helemaal fris en fruitig zijn om de weg op te gaan.

Schoonmaken autoruiten

U kunt uw auto natuurlijk schoon laten te maken in de autowasstraat, maar het is aan te raden om tussen deze wasbeurten door ook nog eens aandacht te geven aan uw autoruiten. Gebruik hiervoor een emmer met lauwwarm water met een scheutje afwasmiddel. Dit is een voordelige manier om uw autoruiten schoon te maken. Gebruik voor het schoonmaken wel regenwater in plaats van kraanwater. Zo voorkomt u kalkaanslag op uw auto, aangezien regenwater geen kalk bevat.

Extra schoonmaken

Het kan natuurlijk zo zijn dat uw autoruiten een gronderige schoonmaakbeurt nodig hebben. Mochten uw ramen heel vet zijn, gebruik dan geen ammoniak, maar voeg een scheutje citroenzuur of pure alcohol toe aan het water. Zodra u klaar bent met het schoonmaken van de autoruiten, maak de ruiten dan goed droog. Een goede tip is om de autoruiten te drogen met een oude krant. De inkt in de krant neemt namelijk de restdeeltjes van de schoonmaakbeurt op!

Niet te vergeten…

Is de ruit van uw auto nog steeds vies als u de buitenkant heeft schoongemaakt? Maak dan ook de binnenkant van uw autoruit schoon met een simpele glasreiniger en een keukenrol.  Mocht u nog steeds strepen zien op uw autoruit die het zicht verminderen? Neem dan eens de buitenkant van de ruit af met een horizontale beweging en de binnenkant met een verticale beweging. Op deze manier checkt u of u geen strepen heeft achtergelaten.

Advies nodig?

ABS De Autoschadeherstellers helpt u graag op weg en geeft u persoonlijk advies wanneer u dat nodig heeft. Kom dus gerust langs in een van onze vestigingen in LisseNoordwijk of Nieuwkoop of maak online een afspraak!

 

Bron: Absoluut.tv