skip to Main Content

Tips & tricks: veilig op weg in de herfst

Uw auto voorbereiden op het nieuwe seizoen? Dat is altijd handig om te doen. Ieder seizoen brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Autoschade ligt op de loer… En daarom geven onze vakmensen een aantal tips & tricks om veilig door de herfst heen te rijden!

Bandenspanning checken

En? Controleert u de bandenspanning weleens? Uit onderzoek is namelijk gebleken dat maar liefst 60% van de Nederlanders in een auto rijdt waarvan de bandenspanning veel te laag is. Ook weten veel automobilisten niet waarom de juiste bandenspanning nou zo belangrijk is. Als uw autobanden niet voldoende zijn opgepompt, vervormen ze en hebben ze minder raakvlak met het wegdek. Dit noemen we ook wel onderspanning. Door de weg op te gaan met de juiste bandenspanning, heeft u een optimale remweg en is uw wegligging stabieler en dus een stuk veiliger. U verbruikt daarnaast ook nog een stuk minder brandstof en uw autobanden gaan langer mee.

Verlichting

Zodra de tijd verandert in de herfst, is het een stuk eerder donker. Hierdoor is de kans dat u in het donker van en naar huis moet rijden een stuk groter. Verlichting is dus essentieel om zicht te hebben op de weg. Check, of laat controleren, of alle verlichting van uw auto nog naar behoren werkt. Zo wordt u beter gezien door medeweggebruikers, ziet u zelf meer en voorkomt u autoschade of boetes.

Herfstweer

Onvoorspelbaar. Zo is het weer in Nederland tijdens de herfst te beschrijven. Van laagstaande zon tot regen en zelfs mist:

  • Laagstaande zon: Een warme najaarszon is lekker warm, maar kan wel zorgen voor gevaar op de weg. Leg altijd een zonnebril in de auto en pas uw rijsnelheid aan, want andere weggebruikers hebben er ook last van. Valt het nu pas op hoe vies uw autoruiten zijn? Maak deze goed schoon aan binnen- en buitenkant voor het beste zicht.
  • Regen: Regen is eigenlijk niet weg te denken in de herfst in Nederland. Hier zijn steeds meer autoweggebruikers aan gewend, maar toch creëert het soms gevaarlijke situaties. Zorg er daarom voor dat uw ruitenwissers naar behoren werken zodat u ten alle tijden goed zicht heeft op de weg en pas uw rijsnelheid aan.
  • Mist: Gebruik geen groot licht. U kunt uzelf en medeweggebruikers verblinden, want groot licht weerkaatst in de mist. Voor mist gebruikt u het mistlicht, zodra het zicht minder is dan 200 meter.

Op tijd wisselen naar winterbanden

“Oh, is het alweer tijd om te wisselen naar winterbanden?” Een veel voorkomende vraag als het buiten kouder wordt. Bij temperaturen onder de 7°C hebben zomerbanden minder grip op de weg en een langere remweg. Door de speciale rubbersamenstelling met silica en door de profielopbouw blijven winterbanden langer elastisch en flexibel. Daardoor bieden ze meer grip op zowel droge als natte wegen, bevroren en besneeuwde wegen. Door verbeterde grip is de remweg korter en heeft uw auto een betere wegligging. Bovendien vermindert het profiel de kans op aquaplaning. Wissel dus op tijd naar winterbanden!

Autoschade herstellen bij ABS in Lisse, Noordwijk of Nieuwkoop

Al deze tips & tricks zijn er natuurlijk om te voorkomen dat u autoschade oploopt. Heeft uw auto toch schade? Bel dan gelijk naar een van onze vestigingen bij u in de buurt:

Lisse: 0252 – 417 153
Noordwijk: 071 – 361 52 34
Nieuwkoop: 0172 – 520 030

Wij werken met échte vakmensen die alles in huis hebben om uw auto weer helemaal in orde te maken.