skip to Main Content

Top 5 meest voorkomende autoschade

Ook al hebben we liever geen schade aan onze auto’s, het is iedereen weleens overkomen. Schade aan de velgen omdat u net even anders in het parkeervak reed als anders, schade aan de bumper omdat de auto voor u onverwachts de rem gebruikte of bijvoorbeeld lakschade door slechte weersomstandigheden. Autoschade is niet altijd te voorkomen. Welk soort autoschade komt bij u vaak voor? Wij gingen op onderzoek uit en deze top 5 zijn de meeste voorkomende autoschades in Nederland. Herkenbaar?

#1 Bumperschade

Van alle verschillende autoschades komen we bumperschade het meest tegen. Bijna de helft van alle automobilisten in Nederland heeft weleens mee te maken gehad. Weet u wat opmerkelijk is? De bumperschade komt vaak aan de rechterachterkant voor. Hoe dat komt? Veel mensen parkeren file aan de rechterkant van de straat. Jij ook?

#2 Kras- of lakschade

Ook met kras- of lakschade zijn wij dagelijks bezig. En eigenlijk is er bij elke schade wel sprake van lakschade. Of uw auto nu last heeft gehad van een flinke hagelbui of u achterop iemands bumper rijdt… er is altijd lakschade. Gelukkig is kras- of lakschade vaak een relatief kleine schade, waardoor wij het met de beste techniek voor u kunnen herstellen.

#3 Ruitschade

Steenslag of ruitschade kennen we allemaal. Een klein steentje is al genoeg voor schade aan uw auto. Daarnaast kan er zomaar een scheur in uw ruit zitten. Vaak begint deze schade met een sterretje. Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten herstellen, want temperatuurverschillen kunnen ervoor zorgen dat de schade alleen maar erger wordt.

#4 Deukschade

Net even een deur te snel open gedaan? Of met de achterbumper van uw auto net even een paaltje geraakt? Deuken in de portieren van achterbumper komen veel voor. Het voordeel is hiervan wel dat de deuken in de auto veelal makkelijk en snel te verhelpen zijn, dankzij de meest moderne technieken.

#5 Parkeerschade

En dan nummer 5 van de meest voorkomende autoschades… parkeerschade! Ruim 18 procent van alle schades komen door het inparkeren. Logisch dat hierdoor veel automobilisten zich onzeker voelen tijdens het inparkeren van hun auto in een parkeervak. Iets waar u zelf even rekening mee moet houden.

Technisch hoogwaardig schadeherstel

ABS Autoherstel is de grootste schadeherstelketen van Nederland. Bij onze vestigingen kunt u terecht voor technisch hoogwaardig schadeherstel. Bij ons kunt u rekenen op een uitstekende service. Door ons netwerk bent u altijd verzekerd van de beste specialist voor uw autoschade.