skip to Main Content

Veilig autorijden met hooikoorts

Voor hooikoortspatiënten is deze periode van het jaar meestal zwaar. Niezen is slechts één van de vele symptomen waar hooikoortspatiënten mee te maken krijgen. Hooikoorts is al helemaal vervelend als u tijdens het autorijden last krijgt van een niesbui. Maar hoe zorgt u ervoor dat u veilig op plaats van bestemming komt en zo min mogelijk last heeft van hooikoorts? Er zijn gelukkig een aantal aspecten die u kunt toepassen in uw auto!

Gevaren hooikoorts in het verkeer

Niezen lijkt heel onschuldig, maar tijdens het autorijden kan dit gevaarlijke situaties creëren. Daarom moeten automobilisten het risico van niezen niet onderschatten, omdat dit in het verkeer al snel kan leiden tot ongevallen. Als iemand niest, legt degene 14 meter lang met gesloten ogen af. Volgens Achmed Leser van de Duitse TÜV kunnen bestuurders hun auto wapenen tegen het binnendringen van pollen.

1. Filters airconditioning- of ventilatiesysteem vervangen

Iedere auto heeft meerdere filters, waaronder van het airconditioning- en ventilatiesysteem. Deze filters filteren de lucht in de auto, maar zijn op een gegeven moment versleten en filteren de lucht in de auto niet meer goed. Daarom is het goed om (zeker tijdens het hooikoortsseizoen) deze filters regelmatig te vervangen. Vraag aan De Autoschadeherstellers wat de mogelijkheden zijn met verschillende filters. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende filters, waaronder een combifilter en zelfs een filter speciaal tegen pollen.

2. Laat de airco checken

Tijdens de lente- en zomermaanden staat steeds vaker de airco aan. Mocht u de airco willen gebruiken, zet deze dan op de recirculatiestand. Door deze stand in de zomer aan te zetten versnelt u, door vermindering van de te koelen hoeveelheid lucht, de temperatuurdaling. Daarnaast hoeft u niet onnodig de ramen open te zetten en houdt u zo alle pollen buiten uw auto.

3. Reinig uw auto regelmatig

U heeft het vast weleens gezien. Een dikke stoflaag aan de buitenkant van uw auto. Dit zijn pollen die zich ophopen op uw auto. Daarnaast neemt u, door buiten te lopen, ook pollen mee uw auto in. Daarom is het van belang om regelmatig het interieur, maar ook exterieur, van uw auto te reinigen. Zo verwijdert u alle allergenen en heeft u tijdens het autorijden geen last van uw hooikoorts.

Uw auto ‘hooikoorts proof’ bij ABS De Autoschadeherstellers

Laat uw auto volledig checken bij ABS De Autoschadeherstellers in Lisse, Nieuwkoop of Noordwijk. Onze autoschadeherstellers bekijken tegelijkertijd ook de werking van uw airco en vervangen eventueel direct de filters. Zo kunt u weer veilig op weg zonder dat u te veel last heeft van uw hooikoorts. Maak direct online afspraak bij een vestiging bij u in de buurt.

 

Bron: AD