skip to Main Content

Vervang regelmatig uw ruitenwissers

Ruitenwissers zijn een belangrijk onderdeel van iedere auto. Ze zorgen namelijk dat u in alle omstandigheden de weg goed ziet. Dat is tenminste de bedoeling… Door het gebruik van ruitenwissers slijten de ruitenwissers, waardoor u ze regelmatig moet vervangen. Dit moet niet alleen voor uw veiligheid, maar ook die van andere weggebruikers.

Wanneer zijn ruitenwissers aan vervanging toe?

  • Als ze een piepend geluid maken. Iedereen kent het wel. Een duidelijker signaal is er bijna niet. Dan is het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe set.
  • Als de wisrubbers loslaten, vaak ziet u dat als eerste aan de punten gebeuren.
  • Wanneer er strepen achterblijven op de voor- of achterruit, zijn de rubbers waarschijnlijk versleten.
  • Ook als de ruitenwissers niet soepel over de voor- of achterruit bewegen, is dat een teken dat ze toe zijn aan vervanging.
  • Als de ruiten vies blijven of als er een waas achterblijft na het wissen.

Voorkomen is beter dan genezen

Om te voorkomen dat u elk jaar een nieuwe set ruitenwisserbladen moet aanschaffen, kunt u de ruitenwissers beter goed onderhouden. Hoe u hiervoor zorgt? Houd de autoruiten zelf schoon. De ruitenwissers zijn er namelijk voor bedoeld om regenwater of sneeuw weg te vegen, niet om de ruiten te reinigen. Zo slijten ze minder snel.

Voordat u nieuwe ruitenwisserbladen aanschaft, probeer het probleem eerst op te lossen door uw ruitenwissers schoon te maken. Dit kan gewoon met warm water en een doek. Eventueel kunt u wat biotex of azijn gebruiken. Vuile ruitenwisserbladen veroorzaken namelijk ook veel problemen, dus misschien is het simpeler op te lossen dan u denkt.

Tips voor nieuwe ruitenwissers

Mocht u toch op zoek moeten naar nieuwe ruitenwissers, houd dan even rekening met onze tips:

  • Op de verpakking van ruitenwissers staat vaak voor welke automerken en types de ruitenwissers in de verpakking geschikt zijn.
  • Vindt u het lastig om te bepalen welke ruitenwissers voor uw auto geschikt zijn? Ga dan even langs bij een van onze vestigingen in Lisse, Noordwijk of Nieuwkoop.
  • Zorg ervoor dat de ruitenwisser met de juiste druk op de voor- of achterruit staan. Anders maken ze de ruit niet goed schoon.

 

Bron: absoluuttv.nl