skip to Main Content

Waarom het zo belangrijk is om met de juiste autobanden te rijden

De zon schijnt en het is heerlijk warm. Het is hartje zomer. Toch lijkt het winter als we naar de autobanden kijken waar momenteel mee wordt gereden. Uit een recent onderzoek van Bovag blijkt namelijk dat meer dan 5% van de auto’s nog steeds winterbanden heeft. Dit zou betekenen dat bijna een half miljoen autobezitters op winterbanden rijdt bij temperaturen boven de 30 graden. Waarom is het nou zo belangrijk om op tijd te wisselen naar de juiste autoband? Wij leggen het uit!

Winterbanden in de zomer

Op het eerste gezicht lijken alleen de naam en het patroon in de banden anders, maar de winter- en zomerband verschillen op veel meer vlakken. Het rubber van een winterband is zachter en het profiel heeft speciale groefjes, zodat de band goede grip heeft bij koude omstandigheden en op een besneeuwd wegdek. Daarnaast staat er op de zijkant vaak een commerciële benaming die duidt op het seizoen waarvoor de band bedoeld is: ‘Snow’, ‘Winter’, ‘Polar’. Wilt u voorkomen dat u met de verkeerde autobanden op de weg gaat? Kies dan voor vierseizoenenbanden.

Autoschade door verkeerde autobanden

Het is zeer onverstandig om bij hoge temperaturen met winterbanden onder uw auto te blijven rijden. Bij hoge temperaturen zorgt de winterband voor een langere remweg, minder grip, meer slijtage, meer afrolgeluid en een hoger brandstofverbruik. Hierdoor is de kans op autoschade ook een stuk hoger. Van een klein deukje tot flinke autoschade. Controleer dus goed of u met de juiste autobanden rijdt en stel bijvoorbeeld een melding voor uzelf in zodat u op tijd de banden wisselt of laat wisselen.

TIP! Check ook gelijk de bandenspanning. Dit wordt vaak vergeten, maar is natuurlijk heel belangrijk.

Autoschade in de zomer

Erachter gekomen dat u ook nog op winterbanden rijdt? Bel ons en dan maken we een afspraak met u om de bandenwissel in orde te maken. Of bent u op vakantie geweest en heeft u autoschade opgelopen? Neem dan contact op met een van onze vestigingen (Lisse, Nieuwkoop of Noordwijk). Onze vakmensen gaan snel voor u aan de slag en herstellen de autoschade vakkundig, zoals u van ons kunt verwachten.

 

Bron: AD