skip to Main Content

Winterbanden: alles wat u moet weten

Uiteraard is ABS Autoherstel geen bandenleverancier, maar in de winterperiode zien we veel schades binnenkomen die zijn veroorzaakt door gladheid. Winterbanden maken in die omstandigheden een enorm verschil. Ze verkorten de remweg namelijk aanzienlijk. Om deze reden leveren wij banden tegenwoordig ook als service. Wij vertellen u alles wat u over winterbanden moet weten.

Winterbanden zijn niet alleen nuttig als het vriest

Vanaf temperaturen onder de 7° graden Celsius bieden ze meer grip dan zomerbanden. Daarom zijn winterbanden niet alleen nuttig als het sneeuwt of ijzelt.

Vierseizoenenbanden zijn geen vervanging van winterbanden

Een combinatie van zomer- en winterbanden betekent niet meteen dat u het beste van beide werelden krijgt. Als het sneeuwt heeft u lang niet de grip die winterbanden wel bieden. En in de zomer rijden ze minder comfortabel dan zomerbanden.

Als het regent werken winterbanden ook prima

Vroeger was dat anders, maar tegenwoordig presteren winterbanden door hun aangepast profiel en diepe groeven ook erg goed bij regenweer.

Winterbanden gaan even lang mee als zomerbanden

Het is maar net hoe u het bekijkt. Vergeleken met zomerbanden zijn winterbanden een stuk zachter, waardoor ze sneller slijten. Maar als u ze in de juiste periode gebruikt, van november tot en met maart, dan gaan ze net zo lang mee als uw zomerbanden.

Jaarlijks liggen de winterbanden vijf maanden onder uw auto en de zomerbanden zeven maanden. Als u de winterbanden op deze manier gebruikt, moet u zowel de zomerbanden als de winterbanden op hetzelfde moment vervangen.

Ook auto’s met ABS en ESP hebben winterbanden nodig

ABS grijpt in bij het remmen, terwijl ESP reageert wanneer uw auto dreigt te slippen. Beide systemen werken enkel als uw auto voldoende grip heeft. En daar zorgen de winterbanden voor.

Winterbanden maken sneeuwkettingen niet overbodig

Hoewel een auto met winterbanden beter bestand is tegen de winter, zijn sneeuwkettingen op bergwegen soms erg nodig (en in sommige landen zelfs verplicht).

Met winterbanden loopt u nog steeds risico

Nee! Heel wat mensen met winterbanden nemen meer risico’s in het verkeer met vaak een ongeluk als gevolg. Blijf daarom extra voorzichtig in de winter!

Heb jij al een afspraak gemaakt voor jouw winterbanden?

Op tijd winterbanden onder uw auto? Maak dan op tijd een afspraak. In de winterperiode kan het ineens druk worden als het weer omslaat. Dat wilt u voor zijn.