skip to Main Content

Zo houdt u het interieur van uw auto hygiënisch en schoon

In deze tijd is het zeer van belang dat alles in uw leven schoon en vooral ook hygiënisch is. Zo kunt u namelijk voorkomen dat u wordt besmet met het heersende coronavirus. Daarom hebben wij een aantal hygiënische tips op een rijtje gezet om het interieur van uw auto zo schoon mogelijk te houden!

1. Vochtige doekjes om dashboard te reinigen

Natuurlijk is een ritje door de wasstraat ook een optie, maar zeker het interieur van uw auto verdient aandacht. Dus gebruik allereerst een vochtige doek om de plastic gedeeltes van het dashboard mee te reinigen. Doe dit voorzichtig om krassen te voorkomen en gebruik geen schoonmaakmiddelen. Zo voorkomt u gekke strepen en blijft het plastic helder.

2. Gebruik een gewone stofzuiger

Om zo snel en zo goed mogelijk de bekleding van uw auto te reinigen, is het gebruik van een gewone stofzuiger het beste. Een gewone stofzuiger heeft namelijk meer kracht om al het vuil uit de bekleding te zuigen. Gebruik uw gewone stofzuiger met een opzetkop voor de kiertjes tussen de stoelen. Vergeet ook de vakken in de autodeuren niet!

3. Rubberen matten ter bescherming

Veel auto’s hebben vloermatten in de auto. Deze rubberen matten dienen om het tapijt in uw auto te beschermen. Zeker als het buiten slecht weer is of u strooizout aan uw schoenen heeft. Matten van rubber zijn een goede optie, omdat ze waterdicht zijn, gemakkelijk schoon te maken en ze glijden niet weg. Was deze matten met een hogedrukspuit voor een optimaal schoon resultaat. Natuurlijk wel buiten de auto…

4. Tapijt in auto schoonmaken

Het tapijt in uw auto is gemakkelijk schoon te maken met een schuimende tapijtreiniger. Gebruik een spons of borstel om steeds een paar vierkante centimeter in te zepen. Laat het goed intrekken en wrijf het in eventuele vlekken. Laat daarna alles drogen door de deuren van uw auto open te laten staan.

5. Ruitrubbers schoonhouden

Voorkom blubber in uw ruitrubber en maak deze goed schoon, aan zowel de binnen- als buitenkant. Neem deze af met een vochtige doek en een schoonmaakmiddel specifiek voor rubber en zeker géén middel op oliebasis. Olie kan namelijk schade toebrengen aan rubber en dat wil u natuurlijk voorkomen.

Overige tips

  • Als u uw auto schoonmaakt, ververs dan regelmatig het water in de emmer. Waarom? Omdat vuil en zand naar de bodem van de emmer zakken en steeds weer op uw doekje terechtkomt. Hierbij heeft u het risico dat u een deel van de viezigheden over uw auto uitsmeert.
  • Vergeet daarnaast ook niet uw stuur, dashboardkastje, touchscreen, ventilatorregelaars, versnellingspook, deurgreep etc. schoon te maken.

Grote of kleine autoschade? Zo herstelt door ABS De Autoschadeherstellers!

Zodra het interieur van uw auto helemaal schoon is gemaakt, wil u natuurlijk ook dat het exterieur van uw auto hierbij aansluit. Dus heeft een klein deukje in of vervelende kras op uw autodeur? Neem dan zeker contact met ons op! Wij maken graag een afspraak met u om de autoschade te herstellen in één van onze vestigingen in Lisse, Nieuwkoop of Noordwijk.

 

Bron: Carglass