skip to Main Content

Wat doen bij autoschade?

Onze autoschadebedrijven werken snel en efficiënt aan het herstel van uw auto. Wat de autoschade ook is, u kunt erop vertrouwen dat onze mensen de schade vakkundig herstellen. Ze verwijderen krassen, herstellen lakschade, kunnen uitdeuken zonder spuiten, voeren spotrepair uit en repareren hagelschade en steenslag. Bij ABS Autoherstel werken alleen maar specialisten in autoschadeherstel. Ze zijn bedreven in het herstellen van schade aan uw auto, busje, camper of caravan.

Kleine en complexe schades

Onze autoschadebedrijven repareren zowel kleine als complexe schades. Met moderne technieken, goed opgeleide vakmensen en de juiste apparatuur lossen wij elke schade vertrouwd, vakkundig en snel voor u op.

Cosmetische schades

Cosmetisch schadeherstel is het herstel van kleine beschadigingen aan uw auto. Is de lak niet beschadigd? Dan kunnen we de deuk van binnenuit verwijderen. Daar ziet u na het schadeherstel helemaal niets meer van.

Spotrepair

Spotrepair is een plaatselijke, cosmetische bewerking. We repareren of plamuren de beschadiging of deuk dan eerst en wordt het deel gespoten. Via de uitspuittechniek hoeven we dus alleen het gerepareerde deel te spuiten en dat scheelt aanzienlijk veel tijd en geld. Uw auto is vaak binnen een dag klaar.

Complexe schades

Wij spreken van complexe schade als uw auto niet alleen oppervlakkige schade heeft, maar als er ook andere delen van de auto gerepareerd moeten worden. Al onze schadeherstelbedrijven zijn gespecialiseerd in het herstellen van kleine tot complexe schades. En omdat we zo’n groot netwerk van vakspecialisten hebben, kunnen we u – als dat nodig is – ook koppelen aan merkspecialisten voor het repareren van de meest complexe schades.

Schadeherstel wordt steeds complexer door de geavanceerde technologie in auto’s en de gebruikte materialen. Dankzij de merkspecialisten in ons netwerk kunt u altijd rekenen op de beste oplossingen voor uw auto.

Checklist voor autoschade

Als u autoschade heeft, is het belangrijk de volgende stappen te doorlopen:

Wanneer u schade heeft opgelopen met uw auto, breng als eerste uzelf en anderen in veiligheid.

Bij letselschade of flinke materiële schade: bel de politie en, als dat nodig is, een ambulance.

Bij kleine materiële schade en als de betrokken partijen het met elkaar eens zijn over de toedracht, hoeft u de politie niet in te schakelen.

Maak eventueel foto’s op de plaats van het ongeval en markeer de plaats van de schadevoertuigen. Zorg er daarnaast te allen tijde voor dat het schadeformulier door beide partijen juist en volledig is ingevuld en ondertekend.

Zijn er getuigen? Informeer naar hun naam en adres en schrijf dit op. Of noteer het kenteken van de auto van de getuige als u de betreffende persoon niet heeft kunnen spreken. Als er namelijk verschillende lezingen zijn van een aanrijding, kunnen getuigen een beslissende stem hebben.

Kunt u niet meer verder rijden? Dan moet een sleepdienst worden ingeschakeld. Op uw groene kaart staat bijna altijd het telefoonnummer van een alarmcentrale van uw verzekering. De alarmcentrale zorgt ervoor dat een sleepbedrijf uw auto weghaalt en dat deze bij een van onze vestigingen wordt gebracht. De berger brengt de kosten in rekening bij de alarmcentrale die deze bij uw verzekeraar declareert.

Bel een van onze ABS Autoherstelbedrijven of regel uw schade online. Dan regelen wij de rest voor u!

Vergeet schade nooit binnen 24 uur te melden bij uw lease- of verzekeringsmaatschappij.

Maak een afspraak online

Afspraak